Dramas

- - -
Thursday, 01. 07.
20:00
Kino SC

Sinopsis

DRAMAS su vješto svladali umjetnost međuprostora: između teških osjećaja i spoznaje da je sve promjenjivo i da ništa nije vječno. Osnovani su 2016. godine i kao bečki artpop dvojac debitirali su emotivnim albumom “Nothing Is Permanent” (Fabrique Records), koji je objavljen u listopadu 2018. godine. Album je lansirao nekoliko indie hitove diljem Europe - pjesma "Mess" bila je na vrhu službene ljestvice berlinskog radija Eins. Nakon toga, Viktoria Winter i Mario Wienerroither nastavljaju svojim glazbenim spotovima na YouTubeu oduševljavati milijune ljudi iz cijeloga svijeta. Dobitnici su BBC-jeve nagrade, a poznati su i po atraktivnim live nastupima. DRAMAS imaju stalnorastuću bazu obožavatelja kako u Austriji tako i u ostalim dijelovima Europe i svijeta. Nastupali su kao predgrupa britanskoj zvijezdi Cosmo Sheldrakeu.

Vođeni fascinacijom nesvjesnom suprotnosti i proturječnosti, Viktoria Winter i Mario Wienerroither umotavaju težak i opresivan sadržaj u minimalističku, duboko dirljivu glazbu u kojoj se atmosferični zvukovi sintesajzera, bubnja i klavira stapaju s nepogrešivim glasom Viktorije Winter i čine sjajnu cjelinu.

Nakon uspješne suradnje sa švedskim producentima elektronske glazbe Radiotapes, s dva singla "Undercover Dreamer" i "Bloodbath" najavili su novi album koji će objaviti ove godine i koji će predstaviti DRAMAS u novom glazbenom ruhu s ponovnim naglaskom na međunarodni potencijal ovoga dvojca.

Trailer

Festivali

Search