TBF

- - -
Saturday, 03. 07.
20:00
Amfiteatar Bundek

Sinopsis

TBF je bend iz Splita koji svoj glazbeni izričaj naziva „Ping Pong glazba“.

Ping Pong-u je okvir hip hop glazba, a prostor unutar okvira je otvoren eksperimentima s raznim glazbenim stilovima s nezaobilaznim mirisom onog mediterana koji nije na razglednicama. Teme TBF-ovih pjesama variraju od kritike političke korumpiranosti, te općenito iskvarenih društvenih vrijednosti ( dominacija degeneriranih materijalnih interesa uz netoleranciju prema svemu što je različito, zatiranje urbane mediteranske kulture..) do svakodnevne ulične zajebancije i ljubavnih tema uz dozu humora u većini slučajeva.

TBF je jedna od najprogresivnijih i originalnijih glazbenih priča na Balkanu. Počeli su kao hip hop sastav 1990. godine i mijenjali formu i razvijali zvuk do 1997. kada su izdali svoj prvi album pod imenom „Ping Pong: Umjetnost zdravog đira“. Nakon toga dolazi do njihovog uspona, formiranja posebnog glazbenog izričaja i velike popularnosti na ovim prostorima. Iza sebe imaju sedam studijskih izdanja koja su dobila brojne pohvale kritike i osvojila brojne nagrade kako u Hrvatskoj tako i u zemljama regije.

Sljedeća tri albuma izdali su za diskografsku kuću Menart, a baš treći album pod imenom "Maxon Universal" iz 2004. godine potvrdio je njihov status jednog od najuspješnijih bendova. Nakon "Uskladimo toplomjere", spomenutog Maxona i "Galerije Tutnplok", TBF izdaju akustični live album "Perpetuum fritule" iz zagrebačke Močvare koji je 2021.g. dobio i svoje izdanje na vinilu.

Album "Pistaccio Metallic" je 2011. godine isporučio četiri velika hita, "Mater", "Uvik kontra", "Veseljko" i "Grad spava". Bend potvrđuje svoju kvalitetu sjajnim live izvedbama na dvoranskoj turneji, a od tada nisu stali sa svirkama i radili neke značajnije pauze.

  1. su publici predstavili još jedan sjajan album "Danas sutra" s kojeg su singlovi „Sa mog prozora“ i „Krist“ polučili najveći uspjeh. U ovom trenutku TBF radi na novim pjesmama i nakon prisilnog pauziranja zbog pandemije covid-19 vraća se nastupima uživo uz kratku poruku svim ljubiteljima njihovog opusa i nastupa:

„Draga naša publiko i svi ljubitelji dobre svirke, nakon dugih i naizgled beskrajnih mjeseci čekanja povoljnije epidemiološke situacije, TBF se vraća nastupima uživo. Jasno je da ne trebamo posebno naglašavati da smo sretni kao Danijela Martinović na dušikovom oksidu što ćemo ponovo, licem u lice, stati na pozornicu pred vas i biti ono što istinski jesmo, Ping Pong velemajstori!

Falili ste nam, falile su nam svirke i putovanja, druženje i zajebancija s vama, adrenalin, podočnjaci i specifičan koktel mirisa u kombiju dok gazimo kilometre. Zaista, there's no business like show business!!!

Trenutno situacija s pandemijom ide u pozitivnom smjeru i nadamo se da će se taj trend nastaviti. Nije to još povratak na ona dobra stara vremena ali nema nam druge nego pokušati pokrenuti kotač glazbene scene uz poštovanje epidemioloških mjera koje uključuju i ograničen broj publike. Znamo da ste željni koncerata kao i mi i iskreno se nadamo da će biti mjesta za sve koji žele na našu svirku. Sretno nam svima u nadi da se vidimo i u vašem gradu! Živi, zdravi i uzbrdo brzi bili! Dobrodošli na koncerte TBF-a!“

Trailer

Festivali

Search